parallax background

Online hitelügyintézés Magyarország egész területén


Gyakori kérdések

Mekkora jövedelem szükséges hiteligényléshez?
Legalább a mindenkori minimálbér összege.
KHR-listán (régen BAR) szereplők kaphatnak-e hitelt?
Aktív KHR estén NEM kaphat hitelt.
Meddig leszek fenn a (régen BAR) KHR-listán?
Amennyiben a teljes összeg (minden követelés) került kifizetésre, úgy 1 évig. Ha engedményezéssel került kifizetésre, akkor 5 évig fog szerepelni a KHR listán passzív státusszal.
Hány éves kortól kaphatok hitelt?
Különböző a Bankok általi korhatár meghatározás. 18, -20, -21, -23, -24 éves kortól. Általánosságban véve, 21 éves korig adóstárs bevonását kérik.
Hány hónapos munkaviszony szükséges hiteligényléshez?
A legtöbb esetben minimum 6 hónap az elvárás, de néhány Bank esetében elfogadott a 3 hónapos, már nem próbaidős, határozatlan idejű munkaviszony is.
Vállalkozó igényelhet-e hitelt?
Igen, abban az esetben, ha legalább 1 teljes (jan. 01-dec. 31-ig) lezárt évvel rendelkezik és a jövedelem mérlege pozitív.
Van már hitelem. Vehetek még fel?
Abban az esetben, ha van már hitele, a további hiteligényléssel együtt a törlesztő részletek nem haladhatják meg a jövedelem 40-50%-át. Ez is Bank és jövedelem függvénye.
Milyen kockázatai vannak a hitelfelvételnek?
A legfőbb kockázat, hogy vissza tudja-e fizetni a felvett összeget a kamatokkal együtt. Három területen jelentkezhetnek problémák:
1. Csökken, vagy megszűnik a jövedelem (pl. tartós betegség, baleset, munkahelyi változások) Ezekben az esetekben nyújthat védelmet, ha biztosítást kötünk, ami ma már a legtöbb hiteligénylésnél feltétel.
2. Megemelkedik a törlesztőrészlet, ami mindig igazodik a jegybanki alapkamathoz. Tehát kamatemeléskor a felvett hitel kamata is nőhet, ami által a törlesztőrészlet is emelkedik.
3. A fedezet értéke változik Ez a jelzáloghitelek esetében, a fedezetként szolgáló ingatlant érinti. Amennyiben jelentős a csökkenés, úgy a bank, újabb ingatlan bevonását kérheti. Itt is elengedhetetlen az ingatlan-vagyon biztosítás.
Mit jelent a kamatperiódus?
Azt az időszakot foglalja magába, ameddig a hitel kamata nem változik. Ez az adott hiteltermék jellemzője, amit a banknak kötelezően fel kell tüntetnie. Ez lehet 3, 6, vagy 12 hónapos, illetve 1, 3, 5, 10, vagy akár 20 éves is
Mit jelent a hitelkiváltás?
Ha valakinek több hitele is van és a magas törlesztő részletek fizetése gondot okoz, de még nem került hátralékba, akkor lehetőség szerint összevontan, egy hitellé tudjuk átváltani, amiből kifizetésre kerülnek a korábbi hitelek. Természetesen itt is fontos, hogy megfelelő jövedelemmel rendelkezzen az ügyfél és ne legyen a KHR rendszerben negatív adósként szereplő.
Mikor beszélünk FIX törlesztőről?
Amikor a felvett hitelkonstrukció teljes futamideje alatt a törlesztő részlet végig fixált, vagyis ugyanannyi. Sokak számára az egyik legfontosabb szempont, a kiszámíthatóság.
Ugyanazok a kondíciók jelennek meg a honlapon található kalkulátorban, mint a bankfiókokban?
Igen. Mindenképp érdemes a hitelkalkulátor használatával tájékozódni, hisz nem kell végig járni a bankfiókokat, így rengeteg időt és pénzt spórolhat a egoptimálisabb lehetőség kiválasztásával.
Lakáshitel felvételnél mekkora összeget kaphatok?
A megvásárolni kívánt (fedezetként bevont) ingatlan értéke és a hitelképességi vizsgálat (igazolt havi nettó jövedelem) alapvetően behatárolja a lehetőségeket. Az ingatlan értékét, az igénylés során kirendelt értékbecslő állapítja meg. Ezt az értéket alapul véve, a bankok a legjobb esetben is legfeljebb 80%-ig adnak hitelt, ami azt jelenti, hogy legalább 20% önerővel kell rendelkezni.
Van-e lehetőség előbb visszafizetni a kölcsönt, és ha igen, milyen feltételekkel?
Igen, van lehetőség részleges, vagy teljes előtörlesztésre a kölcsön futamidejének lejáratát megelőzően, a Lakossági kondíciós listában meghatározott díj ellenében. Legtöbb banknál azonban lehetőség van évente egy alkalommal 200.000 Ft-ig díjmentesen előtörleszteni. Ha ennél nagyobb összeget szeretne befizetni, annak plusz költségei lesznek (általában 1-1.5 %).
Milyen ingatlan fogadható el fedezetként?
Fedezetként kizárólag Magyarország területén lévő, per-, teher- és igénymentes, magántulajdonban lévő lakóingatlan vagy bizonyos hiteltípusoknál üdülő, nyaraló fogadható el. Az ingatlan legalább komfortosnak kell minősüljön.
jelzaloghitel
szemelyi_kolcson_kalkulator
lakastakarekpenztarkalkulator
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Küldjön üzenetet


    Adatbázist nem alkotunk, kapcsolatfelvétel után az adatait töröljük.